A napraforgómagot zsiradék nélkül, szárazon megpirítjuk egy serpenyőben, majd félretesszük.
A paprikát és az édesköményt megmossuk és vékony darabokra vágjuk. A zsiradékot forró serpenyőben felhevítjük, beletesszük az asafoetidát, és egy rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, és néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az édesköményt, az oregánót, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd hozzákeverjük a pirított napraforgómagot.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A zöldségraguhoz keverjük, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
A tésztafélék gyorsan elkészülnek, változatos formában léteznek, és nagyon jó fehérjeforrások, ha magvakkal kombinálod őket. Ma a hűtőben körbenéztem, és megláttam néhány piros színű paprikát, majd elgondolkoztam, mit készítsek belőle. Elsőre a tészta villant be, de a paprika nekem túl tömény, ezért hozzátettem egy nagy édesköményt is. Az eredmény nagyon ízletes lett. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!