Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesköményes-paprikás minicroissant leveles tésztából

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A kimagozott paprikát kockázzuk fel, az édesköményt hámozzuk meg és szeleteljük vékonyra. A bacont és a majoránna lecsipkedett leveleit vágjuk egészen apróra.

2.

Nyújtsuk ki a tésztát, vágjuk három részre, majd minden téglalapot vágjunk két-két háromszögre. Kenjük meg őket a paprikakrémmel, hintsük meg a majoránnával és a reszelt sajttal, majd halmozzuk rájuk a bacont, az édesköményt és a paprikát.

3.

A hosszabb oldalról indulva tekerjük fel a tésztákat. Kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgájával, és szórjuk meg a szezámmaggal. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.

A legjobb, ha valamilyen félkemény sajtot, például trappistát, óvárit, edamit vagy cheddart használunk. Még különlegesebb, ha ezek füstölt változatát választjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss