Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesköményes lepény

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. Megmossuk és szárazra töröljük a paradicsomokat és az édesköményt. Az édesköményt cikkekre szedjük és darabokra vágjuk.
  2. A liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket összekeverjük egy tálban, majd hozzákeverjük az olajat. Fokozatosan hozzáöntjük a vizet is, közben folyamatosan keverjük, és figyeljük a tészta állagát (gyorsan dolgozzunk, hogy a száraz hozzávalók ne legyenek sokat a nedves hozzávalókkal). A végén belekeverjük az apróra vágott édesköményt.
  3. A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejére félbe vágott koktélparadicsomokat teszünk. 180 fokon addig sütjük, amíg jól átsül és szép arany színe lesz. Tűpróbával ellenőrizzük.

Megjegyzés

Most egy nagyon gyors, egyszerű zöldséges lepényt készítettem. Gyakran használom ezt az alapreceptet, amikor olyan ételt kell csinálni, ami hamar elkészül. Kevés edényt kell hozzá használnom, és az elkészült étel laktató és könnyen szállítható. :) - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss