Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édeskömény serpenyőben sütve

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Cikkekre szedjük és alaposan megmossuk az édesköményt, majd apró darabokra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a ghít vagy a kókuszzsírt. Beletesszük a római köményt, majd amikor megpirult hozzáadjuk a koriandert és a felapított gyömbért.
  3. Hozzáadjuk az édesköményt is, majd összeforgatjuk a serpenyőben. Teszünk hozzá egy kevés vizet, hogy az édeskömény elkezdjen puhulni (egyszerre mindig csak egy kevés vizet teszünk hozzá, hogy a víz gőzében puhuljon a zöldség).
  4. Amikor már majdnem megpuhult, hagyjuk elfőni a vizet, majd megpirítjuk. A végén megsózzuk és borsozzuk.

Megjegyzés

Ez a zöldségétel nagyon jó könnyű ebédnek vagy vacsorának valamilyen gabonafélével, pl. basmati rizzsel, kuszkusszal vagy quinoával. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek