Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édeskömény sajtmártásban

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az édesköménygumókat megmosom, hosszában negyedelem, majd keresztben is elvágom. Enyhén sós vízben majdnem teljesen puhára főzöm (vigyázat, ha sokáig főzöm, szétesik!).

Közben a vajat felolvasztom, a tűzről félrehúzva belekeverem a lisztet és a tejfölt. Visszatéve a tűzre rövid idő alatt összefőzöm, majd belekeverem a sajtot, sózom, szerecsendióval ízesítem.

Az édesköményt leszűröm, és a sajtmártásba öntve egyszer összerottyantom az egészet.

Nálunk kedvelt köret sült és rántott húsok mellé, de magában is fogyasztható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss