Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édeskömény-rizottó paradicsommal

MME MME
4.3/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 6 húsos, lédús paradicsom
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj, bors
  • A rizottóhoz:
  • 1 l szárnyas alaplé (kockából)
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 édeskömény (kb. 40 dkg)
  • 2 evőkanálnyi olívaolaj
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg parmezán jellegű sajt
  • 4 szelet pármai sonka
  • bors

Elkészítés

Elkészítése: A paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal, majd megborsozzuk, és 160 fokosra (gázsütő: 1. fokozat) előmelegített sütőben 30 percig fonnyasztjuk. A hagymát, a fokhagymát és az édesköményt megtisztítjuk, az édesköményt szeletekre, a többit apróra vágjuk. A hagymákat forró olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megfőtt rizst, és folyamatosan keverjük, míg üveges nem lesz. Végül beletesszük az édesköményt. Az alaplevet és a bort felfőzzük, majd merőkanalanként hozzáadjuk a rizshez. Lereszeljük a sajtot, hozzákeverjük a rizshez, ezután ízesítjük sóval és borssal. A sült paradicsommal és a pármai sonkával fogyasztjuk.

Megjegyzés

1 adag: 580 kalória, 20 g fehérje, 18 g zsír, 68 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 40 perc
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss