Elkészítése: A paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal, majd megborsozzuk, és 160 fokosra (gázsütő: 1. fokozat) előmelegített sütőben 30 percig fonnyasztjuk. A hagymát, a fokhagymát és az édesköményt megtisztítjuk, az édesköményt szeletekre, a többit apróra vágjuk. A hagymákat forró olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megfőtt rizst, és folyamatosan keverjük, míg üveges nem lesz. Végül beletesszük az édesköményt. Az alaplevet és a bort felfőzzük, majd merőkanalanként hozzáadjuk a rizshez. Lereszeljük a sajtot, hozzákeverjük a rizshez, ezután ízesítjük sóval és borssal. A sült paradicsommal és a pármai sonkával fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre