hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesburgonyás sajttorta (baszk recept)

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megmosott édesburgonyákat félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a héjuk megbarnul és felpenderedik (ez kb. 30-40 perc). 
  2. Ha kész, a langyosra hűlt krumpihéjból kikaparjuk a húsát, és késes aprítóban pépesre zúzzuk.
  3. Egy keverőtálban a krémsajtot összekeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk kanalanként az pépes édeskrumplit, a tejfölt és a sót, majd egyenként a tojásokat, és egy robotgéppel az egészet simára keverjük.
  4. Hozzászitáljuk a liszet, hozzáadjuk a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért és a vaníliakivonatot, majd az egészet simára keverjük.
  5. A masszát egy kivajazott, vagy egy sütőpíprral bélelt 22 cm-es sütőformába öntjük, a tetejét elsimítjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben, 40-50 perc alatt készre sütjük.
  6. Tálalás előtt egy órát hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint, porcukorral meghintve tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül az édesburgonyás sajjtorta!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss