A megmosott édesburgonyákat félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a héjuk megbarnul és felpenderedik (kb. 30-40 perc).
Ha kész, a langyosra hűlt krumpihéjból kikaparjuk a húsát, és késes aprítóban pépesre zúzzuk.
Egy keverőtálban a krémsajtot összekeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk kanalanként a pépes édeskrumplit, a tejfölt és a sót, majd egyenként a tojásokat, és egy robotgéppel az egészet simára keverjük.
Hozzászitáljuk a liszet, hozzáadjuk a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért és a vaníliakivonatot, majd az egészet simára keverjük.
A masszát egy kivajazott, vagy egy sütőpíprral bélelt 22 cm-es sütőformába öntjük, a tetejét elsimítjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben, 40-50 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt egy órát hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint, porcukorral meghintve tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ ÉDESBURGONYÁS SAJJTORTA