Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesburgonyás rétesbatyu (samosa)

90 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük,majd pürésítjük. Hozzákeverjük a sajtot, a hagymacsírát, a korianderlevelet, a fahéjat, az átnyomott fokhagymát, az apróra vágott kimagozott chilit, és 1 tk mozsárban megtört római köményt. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Enyhén nedves konyharuhára fektetünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal. Erre jön egy másik, ezt is megkenjük, majd betakarjuk a harmadikkal. 4 egyforma csíkra vágjuk, majd ezeket keresztben félbe. A tojást felverjük, ecsettel megkenjük körbe a téglalapok szélét.
  3. Az egyik sarokba teszünk egy teáskanál tölteléket, felhajtjuk, majd addig folytatjuk a hajtogatást, míg egy háromszög alakú kis csomagot kapunk. A széleit kicsit összenyomkodjuk, hogy sütés közben jól összetapadjon.
  4. A tetejüket is megkenjük a tojással, majd megszórjuk a maradék római köménnyel. Előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Mártogatóssal vagy salátával fogyasztjuk.

 

Megjegyzés

Akár a maradék krumplipürét is felhasználhatjuk hozzá, csak előtte jól fűszerezzük be! - bluesun

Ezek is érdekelhetnek

Friss