A kétféle burgonyát meghámozzuk és durvára reszeljük. Megszórjuk sóval és a római köménnyel, majd alaposan összeforgatjuk.
Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítünk 3 ek olajat. Beletesszük az elvegyített reszelt burgonyát és fakanállal kevergetjük, amíg felszívja az olajat. Szükség esetén még egy kis olajat adunk hozzá, hogy formázható legyen.
Fakanállal laposra nyomkodjuk, és 5 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük.
A nagy burgonyalepényt úgy tudod könnyen megfordítani, ha a serpenyőből egy tányérra borítod, majd a nyers oldalával lefelé visszacsúsztatod a serpenyőbe.
Cikkekre vágva kínáld! - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!