Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesburgonyás lepény

25 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Allergénektől mentes recept

Elkészítés

  1. A kétféle burgonyát meghámozzuk és durvára reszeljük. Megszórjuk sóval és a római köménnyel, majd alaposan összeforgatjuk.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítünk 3 ek olajat. Beletesszük az elvegyített reszelt burgonyát és fakanállal kevergetjük, amíg felszívja az olajat. Szükség esetén még egy kis olajat adunk hozzá, hogy formázható legyen.
  3. Fakanállal laposra nyomkodjuk, és 5 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük.

Megjegyzés

A nagy burgonyalepényt úgy tudod könnyen megfordítani, ha a serpenyőből egy tányérra borítod, majd a nyers oldalával lefelé visszacsúsztatod a serpenyőbe.
Cikkekre vágva kínáld! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss