hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesburgonyás-kecskesajtos pite - lépésről lépésre!

MME MME
7
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk és hajszálvékonyra szeleteljük (a négyoldalú reszelő szeletelő oldala is kiváló ehhez). Forró vízben kb. 3 percig blansírozzuk, ezalatt közepesen megpuhulnak a szeletek.
  2. A kész leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. 8x16 cm-es téglalapokra vágjuk, és egy villával alaposan megszurkáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire. A tésztalapokat megkenjük a felvert tojással, majd egy kenőkéssel rákenjük a tejfölt is, úgy, hogy a szélén hagyunk fél cm-es keretet.
  3. Az édesburgonyával kirakjuk a lapokat, a széleket üresen hagyva. Megsózzuk, megborsozzuk, elosztjuk rajtuk a felaprított kecskesajtot, majd a tetejét megszórjuk tökmaggal és aprított csilivel. A széleket óvatosan visszahajtjuk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  4. Amíg a sütőben sül a tészta, az olívaolajat összekeverjük az aprított fokhagymával és az aprított petrezselyemmel, valamint egy csipet sóval. Ezzel kenjük meg a frissen sült pitéket. Melegen vagy szobahőmérsékleten kínáljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss