Az édesburgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, puhára főzzük, majd kihűtjük. Botmixerrel pépesítjük.
A tojásokat a cukorral és a vanília kivonattal habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az édesburgonya pürét, az olvasztott kókuszolajat és a natúr joghurtot.
A lisztet, a zabpehelylisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd a tésztához adjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
A krémhez az édesburgonyapürét, a kókuszkrémet, a cukrot és a kakaóport botmixerrel egyneműre keverjük, majd a kihűlt brownie tetejére kenjük.
Apróra vágott étcsokival és dióval (esetleg mogyoróval, mandulaforgáccsal, vagy kesudióval) megszórjuk.
Az édesburgonya többek között azért zseniális alapanyag, mert rengetegféleképpen felhasználható.
Amellett, hogy isteni levesek, főételek és köretek készíthetők belőle, a desszerteket is felturbózhatod vele.
Ez a brownie nálunk például hatalmas kedvenc - a kakaós kókuszkrémmel és a ropogós dió- és
étcsokidarabokkal a tetején egyszerűen mennyei. Senki nem mondaná meg, hogy a süti tésztájába és a
krémbe is csempésztünk édesburgonyát! - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!