hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesburgonyaleves csicseriborsóval

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá az őrölt koriandert, a sáfrányt, a gyömbért és a vöröshagymát. Süssük 1-2 percig aranysárgára, közben kevergessük!

Adjuk hozzá a répát, és öntsük fel a zöldséglevessel. Forraljuk fel, 5 perc után adjuk hozzá a batátát. 10 percig főzzük tovább a levest takarékon, majd adjuk hozzá a csicseriborsó felét. Vegyük le a tűzhelyről, és egy robotgéppel dogozzuk el a levest krémessé.

A végén öntsük bele a csicseriborsó másik felét is, a citromlevet és az apróra vágott fűszernövényeket is adjuk hozzá. Tálaljuk friss zsömlével vagy árpás pogácsával.

Megjegyzés

A sáfrány kihagyható vagy helyettesíthető kurkumával. A leves egy remek méregtelenítő étel. Az édesburgonya és a répa a kisgyerekek kedvencei.
- morfika

Ezek is érdekelhetnek