Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

13 ellenállhatatlan fogás, ha imádod az édesburgonyát

default user icon
MME
Az édesburgonya mindamellett, hogy diétás és egészséges étel, még finom is és szuperül variálható. Készülhet belőle leves, rakottas, püré, pite, fasírt, saláta, de meg is lehet tölteni. Íme 13 ellenállhatatlan fogás édesburgonyából.

Az édesburgonya nemcsak finom, de rendkívül egészséges is! Húsos, gumószerűen megvastagodott gyökere szénhidrátban és béta-karotinban gazdag. Tartalmaz C-vitamint, B1, B2, B6, és E vitaminokat is. A többi zöldségféléhez képest sok fehérje található benne, amelynek összetétele a tojáséhoz hasonló. Értékes ásványi anyagokat is tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink is található benne.

Energiatartalma száz grammban 117 kalória, így akár a fogyókúrázók is beleilleszthetik az étrendjükbe. Ezek mellett hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Megakadályozza a székrekedést és a puffadást.

Ha édesburgonyát vásárolunk, figyeljünk rá, hogy feszes és sima legyen a bőre, ez jelzi, hogy friss. Nagy nedvességtartalma miatt csak néhány napig tárolható, a hűtőszekrény helyett inkább száraz, hűvös helyen. Előkészítése, tisztítása hasonlóképpen történhet, minta burgonyáé: lehet hámozni, vagy csak vizesen ledörzsölni, kaparni is a héját, de megsüthető a héjastul is.

Az édesburgonya sütve, főzve, grillezve, párolva is nagyszerű étel. Köretként és levesként is elkészíthetjük, de rakottasokban is szuper helye van, meg is lehet tölteni, és készülhet belőle fasírt, röszti, pite, püré vagy saláta. Íme 13 ellenállhatatlan édesburgonyás étel, melyet el kell készítenetek.

 ALMÁS-CSILIS ÉDESBURGONYA-KRÉMLEVES >>> 

RAKOTT ÉDESBURGONYA >>> 

ÉDESBURGONYA FASÍRT >>> 

RÓMAI TÁLBAN SÜLT CSIRKECOMB ÉDESBURGONYÁVAL >>> 

TÜKÖRTOJÁSSAL TÖLTÖTT ÉDESBURGONYA >>> 

HAMIS LASAGNE ÉDESBURGONYÁBÓL >>> 

SÜLT ÉDESBURGONYA GOMBÁVAL ÉS SPENÓTTAL >>> 

TEPSIBEN SÜLT CÉKLÁS-ÉDESBURGONYÁS BROKKOLIS CSIRKEMELL >>> 

ÉDESBURGONYÁS-KECSKESAJTOS PITE >>> 

RAKOTT ÉDESKRUMPLI CUKKINIVEL >>> 

ÉDESBURGONYA RÖSZTI >>> 

KRUMPLIPÜRÉ ÉDESBURGONYÁBÓL >>> 

ÉDESBURGONYA-SALÁTA CÉKLÁVAL ÉS FETÁVAL >>> 

Még több recept édesburgonyával >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss