Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesburgonya krémleves pirított gesztenyével

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az édesburgonya krémleves elkészítéséhez egy fazékban felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk rajta az aprított vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük kurkumával, majd hozzáadjuk az egész fahéjat és a babérlevelet is. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát, és felöntjük a zöldségalaplével.
  2. Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 25 perc). A fahéjdarabot és a babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük a levest.
  3. Serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk az előfőzött gesztenyét, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel, és illatosra pirítjuk.
  4. A krémlevest forrón tálaljuk a fűszeres gesztenyével.

Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss