Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesburgonya-krémleves pirított gesztenyével

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, majdmegpirítjukrajta az aprított vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük kurkumával, majd hozzáadjuk az egész fahéjat és a babérlevelet is.Fazékba szórjuk a meghámozott, kockázott édesburgonyát, majd felöntjüka zöldségalaplével.
  2. Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 25 perc). A fahéjdarabot és a babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük a levest.
  3. Serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk az előfőzött gesztenyét, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel, és illatosra pirítjuk.
  4. A krémes levest forrón tálaljuk, a fűszeres gesztenyével, mint levesbetét.

Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek