Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesburgonya-csészék humusszal és vegán pestóval

75 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Az édesburgonyát meghámozzuk, és 1 cm-s kockákra vágjuk. Egy tepsiben összekeverjük 1/2 dl olívaolajjal, majd 200 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük.

2.

Kivesszük a sütőből, majd hozzáadjuk a meghámozott, 1cm-es kockákra vágott cukkinit, és további 15 percig sütjük.

3.

Eközben elkészítjük a pestót: a spenótleveleket turmixgépbe tesszük a dió, a bazsalikom, a petrezselyem, a citromlé, kevés olívaolaj az összezúzott fokhagyma társaságában, és összeturmixoljuk.

4.

Ezt követően a tortillákat felnegyedeljük, és a képen látható formában 2-2 negyedet 1-1 olívaolajjal kikent muffinformába teszünk.

5.

Ha a burgonya és a cukkini megsült, egy tálba helyezzük, és miután némileg kihűlt, összekeverjük 2 evőkanál diópestóval. Ezt az elegyet belelapátoljuk a tortillacsészékbe, majd jó 15 percig sütőbe tesszük őket.

6.

Eközben humuszt készítünk. Ha megsült, az édesburgonyás elegy tetejét egy-egy evőkanál pestóval és humusszal díszítjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss