Az édesburgonyát meghámozzuk, és 1 cm-s kockákra vágjuk. Egy tepsiben összekeverjük 1/2 dl olívaolajjal, majd 200 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, majd hozzáadjuk a meghámozott, 1cm-es kockákra vágott cukkinit, és további 15 percig sütjük.
Eközben elkészítjük a pestót: a spenótleveleket turmixgépbe tesszük a dió, a bazsalikom, a petrezselyem, a citromlé, kevés olívaolaj az összezúzott fokhagyma társaságában, és összeturmixoljuk.
Ezt követően a tortillákat felnegyedeljük, és a képen látható formában 2-2 negyedet 1-1 olívaolajjal kikent muffinformába teszünk.
Ha a burgonya és a cukkini megsült, egy tálba helyezzük, és miután némileg kihűlt, összekeverjük 2 evőkanál diópestóval. Ezt az elegyet belelapátoljuk a tortillacsészékbe, majd jó 15 percig sütőbe tesszük őket.
Eközben humuszt készítünk. Ha megsült, az édesburgonyás elegy tetejét egy-egy evőkanál pestóval és humusszal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre