Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesanyám töltikéje

MME MME
1 3/5
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karalábé leveleit megtisztítom az ereitől és a szárától, majd leforrázom. A forrázóvizet nem öntöm ki, mert az összerakott ételt ezzel teszem fel főzni. Bő sós vízben tisztára mosom a sóskát és spenótot. A darált húsból a tojással, rizzsel, fűszerekkel elkészítem a tölteléket. Megtöltöm a karalábéleveleket és egy nagyobb edénybe rétegesen lerakom úgy, mint a töltött káposztát. A sóska-spenót keverékkel kezdem (forrázatlanul, mert így minden íze-zamata az ételben marad), majd töltelék, mindaddig, míg elfogy. Felöntöm a karalábé forrázóvizével, ízesítem, és 20-25 perc alatt készre főzőm. Tejföllel tálalom. Ízlés szerint be is habarható liszttel/keményítővel, de én nem teszem. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss