Túróval töltött zsemle

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túróval töltött zsemle elkészítéséhez a zsemlék tetejét levágjuk, majd a belsejüket kézzel kiszedjük, figyelve arra, hogy alul és oldalt nagyjából fél centi vastagon hagyjuk épségben a zsemlét.
  2. A langyos tejben elkeverjük a vaníliás cukrot.
  3. A zsemlék belsejét apró darabokra tépkedjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, az egy egész tojást, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a mazsolát és a sót, majd alaposan összekeverjük.
  4. Egy tepsit alaposan kikenünk vajjal.
  5. A zsemléket megmártjuk a cukros tejben, és a tepsibe tesszük, majd jó alaposan megtöltjük a túrós keverékkel.
  6. A zsemlék tetejét is megmártjuk a cukros tejben, majd ráhelyezzük a túrós töltelékre, lezárva ezzel a zsemléket.
  7. Előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módban, 190 Celsius-fokon 20 percig sütjük, figyelve arra, hogy a zsemlék teteje ne égjen meg.
  8. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a túróval töltött zsemle!

Ezek is érdekelhetnek

Friss