Előkészítés: A szilvát leszűrjük, levét felfogjuk. A körtét megmossuk, négybe vágjuk, magházát kivágjuk, húsát felaprítjuk.
Elkészítés: A szilvalevet a citromlével felforraljuk, és a körtét 4 percig főzzük benne. Hozzáadjuk a szilvát, és összeforrósítjuk. Kiszedjük a gyümölcsöket, és a levet besűrítjük az étkezési keményítővel. Ismét beletesszük a gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni. A tejet 4 dl vízzel, a mézzel, a vaníliapéppel egy nagy lábosban felforraljuk. A tésztát lassú tűzön, a csomagoláson megadott ideig főzzük benne. Gyakran megkeverjük, mert könnyen leég. Leszűrjük a tésztát, szétosztjuk a tányérokra, rászedjük a gyümölcskompótot, megszórjuk kókuszdarabokkal vagy kókuszreszelékkel, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre