Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes tejfölös-morzsás sült tök

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tököket meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk. Körülbelül 2 ujjnyi szélesre és 10 cm hosszúra felszeleteljük, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, kiszedjük a főzővízből, és lecsöpögtetjük.

A tepsit kikenjük étolajjal, a lecsöpögtetett tök felét lerakjuk a tepsibe, majd a zsemlemorzsa és a cukor felét rászórjuk. Folytatjuk a maradék tökkel, erre a megmaradt zsemlemorzsa és cukor kerül. A nagy pohár tejfölt kikeverjük kb. 1 dl tejjel, és a tetejére kenjük.

Előmelegített sütőben sütjük kb. 25-30 percig. Akkor jó, mikor látni a tejfölön, hogy egy kis színt kapott.

Megjegyzés

A receptet Ifj.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss