Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes tejfölben sült túrógombóc

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 db zsömle
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola (opcionális)
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • A szószhoz:
  • 2 pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A morzsához:
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek cukor

Elkészítés

  1. A különleges sütőben sült túrógombóc elkészítéséhez a két szikkadt zsömlét annyi tejbe áztatunk be, amennyit felszív.
  2. Az áztatott zsömlét kicsavarjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük, végül a tojást és a zsemlemorzsát is hozzáadjuk.
  3. Egy jénai tálat jól kivajazunk, nagy gombócokat készítünk a masszából, amit leöntünk a szószhoz való tejföl-tojás-cukor-vaníliás cukor keverékével, majd a 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Közben egy serpenyőbe vajat, zsemlemorzsát és cukrot teszünk, amit kevergetve megpirítunk. A cukor közben egy kissé karamellizálódik, a morzsa finom, édes és ropogós lesz. Ezt szórjuk a megsült túrógombóc tetejére.

Megjegyzés

Tapasztalataim szerint ez sokkal finomabb, és kevésbé macerás elkészíteni, mint a hagyományos túrógombócot. - esztiklock

Ezek is érdekelhetnek