Az édes-sós galette elkészítéséhez a lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat és a cukrot. Morzsalékos tésztává dolgozzuk, majd hozzáöntünk 2-3 ek jeges vizet, és sima állagúvá gyúrjuk. Egy darab folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
A paradicsomot vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk egy kb. 4 mm vastag és kb. 30 cm átmérőjű körré. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a paradicsomszeleteket, valamint a fokhagymagerezdeket úgy, hogy a tészta szélét fel tudjuk hajtani a képen látható módon. Megszórjuk a kakukkfűvel, ízlés szerint sóval és borssal, valamint a cukorral, és meglocsoljuk az olívaolajjal.
Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt meglocsolhatjuk még egyszer olívaolajjal. Melegen és hidegen is finom.