Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-savanyú zöldbableves

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb edényben felteszem főni a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, rákockázom a hagymát (nem kell megpirítani!!!), és megsózom annyira, hogy a bab sós legyen kissé, de a lé ne legyen nagyon sós.

Amikor megfőtt a bab, paprikás rántást készítek, és ezzel berántom a levest. Ha újra felforrt, forró lével elkeverem külön tálban a tejfölt, ezt is hozzáadom (csak hogy ne legyen csomós), majd beleteszem a cukrot (3-5 evőkanálnyi, ki hogy szereti), és végül az ecetet, majd forralom pár percig (az ecet miatt fontos, hogy a marón savanyú ízét kifője).

Hidegen is, melegen is nagyon finom. :)

Megjegyzés

Ez egy unikum a Tiszántúlról, már már feledésbe merült, gyermekkorom legfinomabb nyári csemegéje. :) Mivel sajnos sehol nem találtam a receptet, gondoltam, lekörmölöm, miután kifaggattam édesanyámat és kikísérleteztem, hogyan is lesz tökéletesen ugyanolyan az íze, mint a nagymamáménak (anyukám kevesebb cukorral készíti). Remélem, másnak is tetszik a recept, vagy nagy örömöt okoz, ha éppen ezt kereste. - Jeanner

Ezek is érdekelhetnek