Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-savanyú sertésborda

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A sertéskarajt felszeleteljük, megmossuk. Egy fazékba vizet öntünk, hozzáadunk a sót, felforraljuk, és beletesszük a felszeletelt húst. Kb. 20 percig főzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. Az előbbit felaprítjuk, az utóbbit fokhagymanyomón átnyomjuk.

2.

Egy serpenyőben a napraforgóolajat felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk rajta a kétféle hagymát. Hozzáöntjük a lime- és az ananászlevet. Hozzáadjuk a szójaszószt, a mézet, a reszelt gyömbért és a paradicsompürét. Állandó keverés mellett kb. 10 percig főzzük, amíg a massza be nem sűrűsödik. Az édes thai csiliszószt is hozzákeverjük.

3.

A páccal megkenjük a hússzeletek mindkét oldalát, majd azokat egy tálba tesszük, lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap forró olajon, vagy grillen közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük a húsokat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss