Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-savanyú saláta szezámmagos kéreg alatt sült csirkemellfilével

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A cukkinit megmossuk, és a zöldséghámozóval hosszanti irányban, folyamatosan forgatva a zöldséget, vékony csíkokra vágjuk a magos részig.

2. A mangót meghámozzuk, és zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk. A cukkinihez és a mangóhoz adjuk a babcsírát, a petrezselymet és a vékony karikákra vágott zöldhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, rizsecettel, szezám- és mogyoróolajjal, mézzel, és apróra vágott friss chilivel (a friss chili magjait először kaparjuk ki, és úgy vágjuk a paprikát apróra).

3. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben - 3 evőkanál étolajon - egészben elősütjük.

4. A toast kenyeret a fokhagymával, a szezámmaggal és egy csipet sóval összedaráljuk, majd a szobahőmérsékletű vajjal összedolgozzuk. A kenyérmasszát az elősütött csirkemellekre osztjuk, elsimítjuk rajtuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

5. A sült húst szeleteljük, és a saláta mellé tálaljuk. Illatos könnyű fehérbort kínálhatunk mellé.

Tipp: növelhetjük a szezám ízt, ha pörkölt szezámmag olajat adunk a masszához.

Elkészítés: 25 perc
Fogyasztható: azonnal

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss