Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-savanyú húsnyárs ananásszal

45 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • Az édes-savanyú szószhoz:
  • 1 dl ananászlé
  • 3 ek rizsecet
  • 2 ek ketchup
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek cukor
  • 2 tk keményítő
  • csípős szósz (opcionális)
  • Az összeállításhoz:
  • 50 dkg sertéshús (pl. szűz, comb)
  • 1 db ananász
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 csomag újhagyma

Elkészítés

  1. A szószhoz elkeverjük az ananászlevet, a rizsecetet, a ketchupot, a szójaszószt és a fokhagymát egy gyorsforralóban és alacsony lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt, majd addig főzzük, amíg sűrű nem lesz, ez kb. 3-4 perc.
  2. A megtisztított ananászt és a húst egyforma kockákra vágjuk, majd felváltva felhúzzuk őket a pálcikákra. A nyársakat sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük.
  3. Közben néhányszor átkenjük őket a szósszal. A forró nyársakat tálaljuk a felaprított újhagymával megszórva, kínáljuk mellé a szószt.

Videó! Így készítheted el az ananászos húsnyársakat! >>>

13 ŐRÜLETESEN JÓ GRILLRECEPT A HÉTVÉGÉRE >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss