Előkészítés: A lencsét előző este beáztatjuk. Másnap a pórét, a répát, a hagymát, a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és tetszés szerint karikákra, hasábokra, kockákra vágjuk.
Elkészítés: A lencsét leszűrjük, a zöldségekkel, a babérlevéllel, a kakukkfűvel együtt lábasba tesszük, felöntjük a húslevessel, és lassú tűzön kb. 60 percig főzzük. A krinolin vagy a főzőkolbász héját lehúzzuk, 40 perc után a levesbe tesszük. Amikor a leves kész, kivesszük a babérlevelet, az ételt sóval, borssal, a cukorral és az ecettel ízesítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre