Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-savanyú egytálétel

MME MME
15 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A lencsét előző este beáztatjuk. Másnap a pórét, a répát, a hagymát, a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és tetszés szerint karikákra, hasábokra, kockákra vágjuk.
Elkészítés: A lencsét leszűrjük, a zöldségekkel, a babérlevéllel, a kakukkfűvel együtt lábasba tesszük, felöntjük a húslevessel, és lassú tűzön kb. 60 percig főzzük. A krinolin vagy a főzőkolbász héját lehúzzuk, 40 perc után a levesbe tesszük. Amikor a leves kész, kivesszük a babérlevelet, az ételt sóval, borssal, a cukorral és az ecettel ízesítjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 2970 kj/743 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss