Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-savanyú csirke, ahogy Csilien készíti

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A körethez:
  • 3 ek olaj
  • 2 bögre rizs
  • 4 bögre víz
  • A csirkéhez:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 dl olaj
  • A szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 1 db sárgarépa (nagyobb)
  • 1/2 db piros kaliforniai paprika
  • 1/2 db zöld kaliforniai paprika
  • 3-4 karika ananász (konzerv)
  • 5 dl paradicsomlé
  • 3 ek ecet (10%-os)
  • 3 ek porcukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek liszt
  • 1/2 dl olaj

Elkészítés

  1. A forró olajon megpirítjuk a rizst. Megsózzuk, és felöntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a rizs magába nem szívja a vizet, majd lefedve 15 percre félretesszük. A csirkét felkockázzuk, megsózzuk, és az olajon megsütjük.
  2. A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, a répát és a paprikát felcsíkozzuk. Az ananászt felkockázzuk. A paradicsomlébe belekeverjük az ecetet, a porcukrot, a szójaszószt és a lisztet.
  3. A hagymát 1 csipet sóval megdinszteljük, és hozzáadjuk a zöldségeket és az ananászt. Összeforgatjuk, majd ráöntjük a paradicsomos szószt, és időnként megkeverve addig főzzük, amíg meg nem puhul a répa. Ha kész, hozzákeverjük a csirkét, és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Az elkészült rizzsel tálaljuk.

    Kedvenc kínai receptjeink >>> 

    A legjobb csirkés receptek >>> 

    A RIZOTTÓTÓL A RAKOTTASOKIG: LAKTATÓ RIZSES FOGÁSOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss