Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes rebarbara koktél

30 perc
egyszerű
olcsó
1 adag
Hozzávalók
  • 1 pohárhoz:
  • 0,5 dl rebarbara szirup
  • 0,75 dl hűtött édes habzóbor
  • díszítéshez:
  • 1 db rebarbara szár
  • sziruphoz:
  • 2 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 5 db rebarbara szár
  • 1 dl bodzalé

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a rebarbara szárát, 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd a forró sziruphoz adva pár percig puhítjuk.
  2. Kivesszük a szirupból, lecsepegtetjük, lehűtjük.
  3. Pezsgős pohárba töltünk a szirupból, majd felöntjük a jól lehűtött pezsgővel, habzóborral.
  4. Tegyünk a pohárba 1 szelet rebarbarát. Díszíthetjük rebarbara szárral, és színesebbé tehetjük bodzabogyólével.

Megjegyzés

Rebarbarát dézsában is nevelhetünk, a képen látottak szerint. Habzóbor helyett ásványvízzel, limonádéval, bodzaszörppel is felönthetjük, így mindig más az ízhatás! - buksz39

Ezek is érdekelhetnek