Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes puliszka fahéjas szilvával

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricadarát a tejben lassú tűzön kevergetve elkezdjük főzni, közben beletesszük a kikapart vaníliát és a kristálycukrot.
  2. Amíg fő, szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját alaposan kikeverjük egy kanál tejjel, a fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral. 
  3. Amikor besűrűsödött a daránk, belekeverjük a tojássárgáját, és további 1 percig főzzük, majd óvatosan, a tűzről levéve, még forrón belekeverjük a tojások felvert habját. Vízzel kiöblített formába töltjük őket, és hűtőbe tesszük.
  4. A szilvákat félbevágjuk, egy edénybe tesszük, 1dl vizet öntünk alá, és elkezdjük lassú tűzön főzni. Közben hozzáadjuk a mézet és a pálinkát. Addig pároljuk, amíg elkezd a szilva kicsit szétesni, ekkor hozzáadjuk a fahéjat is. (Ha túl sűrű - a szilvától függ - teszük még egy kis vizet hozzá.
  5. Amikor kihűlt a puliszka, kiborítjuk egy tányerra és elrendezzük körülötte a forró szilvát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss