Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A nektarint megmossuk, kettévágjuk, magját kidobjuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk, és azonnal megcsepegtetjük citromlével.
Elkészítés: A tojássárgájákat habosra keverjük a tejjel és a cukorral. Kisebb adagokban beledolgozzuk a lisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. Teflon serpenyőben olajat forrósítunk, és egymás után négy palacsintát sütünk. Hagyjuk kihűlni. A palacsintákat megkenjük eperlekvárral. Szétosztjuk rajta a fagylaltot, és közészórjuk a nektarinszeleteket. Mandulaforgáccsal és mentalevélkékkel meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre