Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Koronázd meg a karácsonyi vacsorát 5 puttonyos Tokajival!

Az aszú borokat a mai napig körbe lengi egyfajta pátosz, ami miatt hiába fordulunk felé mély tisztelettel ritkán válik életünk szerves részévé, miközben a legjobb dolog, amit önmagunkért és a legtöbb, amit ezért az unikális borunkért tehetünk az, hogy szervesen integráljunk az életünkbe. Az év vége közeledtével számos alkalmunk nyílik arra, hogy teret engedjünk az aszú boroknak étkezéseink alkalmával.

Azt eddig is tudtuk, hogy desszertek mellé bátran kínálhatjuk és fogyaszthatjuk ezt az édes borkülönlegességet, ám abba ritkábban gondoltunk bele, hogy épp úgy ahogy desszert és desszert közt, úgy aszú és aszú közt is nagy különbségek lehetnek. Itt sem magától értetődő a tökéletes harmónia.

Könnyedebb, túrós, gyümölcsös desszertek mellé érdemes fiatalabb gyümölcsösebb karakterű aszút választani, míg csokoládés, diós, ha úgy tetszik klasszikus sütemények mellett jobban muzsikál egy esetleg idősebb, klasszikus karakterű aszú vagy egy olyan tétel, melyet akár új fahordóban érleltek.

A karácsonyi vacsora garantáltan ünnepi megkoronázása lesz egy szelet diós, csokoládés sütemény egy hozzá passzoló Grand Tokaj 2013 évjáratú 5 puttonyos aszúval kísérve.

Ezek is érdekelhetnek

Friss