Elkészítés: A darált kekszet 20 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, kakaóporral, rumaromával és tejjel jól összegyúrjuk. Egy kb. 6 cm átmérőjű merőkanalat porcukorral alaposan kihintünk, majd a kész masszát belenyomkodjuk. A babapiskótákat kettétörjük, lapos oldalukat vajjal megkenjük és összeragasztjuk. Az így kapott gombaszárat a fej közepére illesztjük. A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk. Táblánként 3 evőkanál olajat tesszünk hozzá. Belemártogatjuk a gombafejeket.
Száradás után tejbe mártjuk a gombák szárait, s kókuszreszelékkel megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre