Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-fokhagymás csirkeszárny

MME MME
5/5
120 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkeszárny
  • Páchoz:
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 evőkanál méz
  • 2-3 kanál citromlé
  • 1 kávéskanál mustár
  • 2-3 kanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • annyi olaj, hogy a szárnyakat ellepje a páclé

Elkészítés

Elkészítés: A pác hozzávalóit egy mély tálban elkeverjük úgy, hogy sűrű állagot kapjon, így jól rátapad a szárnyakra. Az alaposan megtisztított szárnyakat hozzáadjuk a páchoz és beleforgatjuk úgy, hogy a pác mindenhol érje. Én általában egy éjszakát állni hagyom, de a csirkének elég fél nap is.

Tepsibe rakva, fóliával lefedve 30-40 perc alatt pirosra sütjük. Lehet grillezni is.

Bármilyen salátával vagy sima krumplipürével is nagyon finom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss