Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes diós stangli

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg dió
  • 4 tojásfehérje
  • 36 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 3 tojásfehérje
  • 27 dkg cukor
  • citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A 40 dkg diót ledaráljuk, 10 dkg-ot pedig késsel apróra vágunk, majd hozzákeverjük a darált dióhoz.

A 4 tojásfehérjét 36 dkg cukorral gőz felett felverjük kemény habbá.
A habhoz apránként adagolva keverjük a diót, míg egybe áll az alapanyag. Ezt 3 részre osztjuk.

A deszkára zsemlemorzsát szórunk, és azon kiformázzuk az anyagot. Kb. 40 cm hosszú, jó fél cm vastagságú, kb. 10 cm szélességű téglalapot formázunk, ebből vágunk 1 cm széles rudakat. Ezeket tepsire tesszük, és takaréklángon megszárítjuk.

Ha mindhárom rúdból elkészültek a szeletek és megszárítottuk, ekészíthetjük a habot a tetejére 3 tojásfehérjéből és 27 dkg cukorból, amit szintén gőz felett verünk fel jó keményre pár csepp citromlével. A habot zsákba vagy tortadíszítőbe tesszük, és a rudak tetejét díszítjük vele, majd a habbal is takaréklángon szárítjuk addig, amig a hab külseje kissé megkeményedik.

Megjegyzés

A szárításkor bármikor ki lehet nyitni a sütőt, de vigyázzunk, hogy ne égjenek meg a rudak. Gázsütőben kb. 10 perc egy tepsi. A habbal szárításkor figyeljünk, hogy a hab ne legyen sötét színű, szép fehér maradjon. Sokáig elálló sütemény. A tojássárgákat panírhoz vagy egyéb ételekhez használom fel. - sznevida

Ezek is érdekelhetnek