Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes diós pogácsa

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 5 dkg darált dió
  • 1-2 tojás sárgája
  • kristálycukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a margarint és a diót összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást illetve annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta, de ne ragadjon. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréssel).

Egy tepsit kiolajozunk. Kézzel kis golyókat formázunk és ellapítjuk őket. Először a tojássárgába mártjuk, majd belenyomjuk a diós, cukros, fahéjas keverékbe. A tepsiben nyugodtan közel tehetjük egymáshoz őket, mert inkább felfelé nőnek. Kb. 20-25 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk a kis pogácsákat.

Megjegyzés

Gyors, finom aprósüti, és nem utolsó sorban nem kell hozzá gyúródeszkát, nyújtót elővenni. - Ennie1

Ezek is érdekelhetnek

Friss