Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-csípős szezámmagos csirke

MME MME
1 4/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet nem túl kicsi darabokra felkockázzuk, majd pár percig megpároljuk.

Közben a tojást, a lisztet, a tejet, pici sót és cukrot összekavarjuk.

A megpárolt csirkemellet lisztbe forgatjuk, egyesével belemártjuk a masszába, majd bő olajban aranybarnára sütjük.

A mézet, a csípős paprikakrémet és a szezámmagot összekavarjuk, és a kisült csirkemellet benne megforgatjuk. Így finom édes-csípős ízhatást érünk el.

A tojásos rizshez a hagymát és a megmosott rizst megpirítjuk, közben a vizet mellette felforraljuk, és hozzáöntjük, a leveskockát beletesszük, sózzuk, borsozzuk.

Az 5 tojást összekavarjuk, beletörjük a fokhagymát, majd rántottának megsütjük, és villával apróra törjük.

A rizst és a tojást összekavarjuk, és a szezámmagos csirkével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek