Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-csípős csirkemell

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. Egy serpenyőben kevés vajon megpirítjuk.
  2. Amíg a csirke sül, a baracklekvárt összekeverjük a csípős szósszal (bármilyet és bármennyit használhatunk, ízlés szerint), a fahéjjal, a gyömbérrel, a vaníliás cukorral, és ha nem elég édes, a barna cukorral. 
  3. Amikor megpirult a csirke, ráöntjük a lekváros szószt. Kicsit felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek. Rizzsel tálaljuk. 

Megjegyzés

Nagyon finom, különleges, távolkeleti íze van. Lehet szilva lekvárral is készíteni, akkor karácsonyi íze van. - alzika7785

Ezek is érdekelhetnek

Friss