Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édeni csirkemell

MME MME
4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolát megmosom, majd tiszta, forró, bő vízben sokáig áztatom - érdemes előző éjjel áztatni, hogy kerekre dagadjanak a szemek. A dióbelet darabokra vágom, s egy nagyobb serpenyőben, zsiradék nélkül pár percig állandóan kavargatva megpirítom, míg illatos lesz (könnyen megég!). Utána annyi étolajat öntök rá, amennyi a csirkemellhez kelleni fog, hogy le ne ragadjon, de ne is ússzon az olajban! Ezután bele is zúdítom az előzőleg csíkokra vágott és már besózott csirkemellet. Mikor a hús minden oldalán átfehéredett, hozzáadom a mazsolát, a fűszereket és a mézet, összekeverem, kavargatva pár percig sütöm. Ezután felöntöm a borral, majd végül a tejszínnel. Kis lángon - néha megkeverve - főzöm legalább 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha a bor savanyúbb, mehet még bele méz, ha túl édes lett, akkor még egy kis bor, ízlés szerint. Párolt rizs illik hozzá.

Megjegyzés

Mennyei! Inkább ínyenceknek ajánlom, a sós-édes ízek keveredése miatt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss