Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hihetetlen! Egészen eddig rosszul használtuk a fokhagymanyomót! Ez a helyes, gyors módszer

A fokhagymanyomó az egyik legpraktikusabb konyhai eszköz, ugyanis nem kell apró kockákra felvágni a fokhagymát, hanem egyenesen belenyomhatjuk azt a készülő ételekbe. Létezik egy trükk, amivel ez a mozdulat még gyorsabb lehet!

Szinte minden konyhában ott lapul valamelyik fiókban egy fokhagymanyomó, ugyanis az egyik legpraktikusabb eszköz. A nyomó segítségével egyszerűen és gyorsan össze tudjuk zúzni a fokhagymát, amit így nem kell aprólékos mozdulatokkal kis kockákra feldarabolni. Ez a művelet időigényes, sőt ha nem vágjuk elég apróra a fokhagymát, akkor evés közben könnyen ráharaphatunk a nagyobb darabokra, ami nem kellemes élmény.

A fokhagymanyomóval való munka gyors, de még gyorsabb lehet!

A trükk lényege, hogy nem kell megpucolni a fokhagymákat, hanem héjastúl beletehetjük a fokhagymaprésbe. A nyomó kipréseli a fokhagymát a héjból, ami így benne marad a fokhagymanyomóban és nem kerül az ételbe. A mozdulat után csak vedd ki a héjat és dobd a szemétbe, majd jöhet a következő fokhagyma. Ezzel a trükkel időt spórolsz, és megkíméled magad a fokhagymapucolás idegőrlő perceitől is.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss