hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eddig áll el a csirkehús a fagyasztóban

default user icon
MME
Sokan azt gondolják, hogy az élelmiszerek örökké elállnak a fagyasztóban. A csirkehús valóban olyan élelmiszer, amely több hónapon keresztül tárolható a mélyhűtőben, de nem mindegy, hogy hogyan tároljuk.

Az eatthis.com internetes oldal két szakácsot faggatott arról, hogy mi a legjobb módszer a csirkehús lefagyasztására, mielőtt bármilyen ételt készítenénk belőle.

Mennyi ideig lehet a fagyasztóban a csirke?

A szakemberek szerint a csirke egy évig biztonságosan tárolható a fagyasztóban, viszont már más a helyzet, ha a csirkét darabolva, vagy a mellét szeletelve akarjuk lefagyasztani. A szakácsok szerint ebben az esetben a fagyasztás után legkésőbb 9 hónappal ajánlott megfőzni a húst.

Csomagolás

Fagyasztáskor az is felvetődik az emberben, hogy hogyan csomagolja a húst? Kell-e valamilyen speciális csomagolás annak érdekében, hogy a csirke minél tovább megőrizze a minőségét.

Az eatthis.com által megkérdezett szakácsok szerint a vákuumcsomagolás a legjobb módszer a hús tárolására, mivel így légmentesen le lehet zárni a tasakot. Ha nincs megfelelő felszerelés ehhez a módszerhez, akkor a csirkemelleket fagyasztózacskókban is elhelyezhetjük úgy, hogy kézzel, amennyire csak lehet kitoljuk belőle a levegőt.

Nagyon jó módszer a tárolásra az, ha a csirkét az élelmiszerboltban vásárolt eredeti csomagolásában tesszük a fagyasztóba, úgy, hogy alufóluiával körbetekerjük, egy újabb védőréteget adva ezáltal.

Mindent írj fel!

Mielőtt beteszed a mélyhűtőbe a húst, írd rá a csomagolásra, hogy melyik nap fagyasztottad le, így biztosan nyomon tudod követni, hogy mennyi ideje van a hűtőben. A csirke sokáig eláll a fagyasztóban, de veszít a minőségéből, ha későn használod fel.

EDDIG ÁLLNAK EL AZ ÉLELMISZEREK A FAGYASZTÓBAN >>>

FAGYASZTÁSI KISOKOS: TIPPEK HÚSOKHOZ, TEJTERMÉKEKHEZ, ZÖLDSÉGEKHEZ ÉS GYÜMÖLCSÖKHÖZ! >>>

KISOKOS! MIT HOGYAN ÉS MEDDIG TÁROLJ A HŰTŐBEN >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss