Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ecetes-hagymás burgonyasaláta

1 4.3/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 kg burgonya (kifli vagy főzni való)
  • 3 nagy fej lilahagyma
  • 2 cm-es darabka friss torma reszelve
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 10 %-os ételecet vagy borecet
  • ízlés szerin:
  • durvára darált színes bors
  • cukor
  • víz
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, ne főzzük szét.
A lilahagymát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, majd a többi hozzávalóval egy ecetes öntetet készítünk.

A megfőtt, megpucolt burgonyát karikákra vágjuk, és beleforgatjuk az ecetes öntetbe.

Húsok mellé köretként kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss