Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 dolog, amire az ételkészítésen kívül használhatod az ecetet

Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Íme öt jó tanács, mi mindenre jó az ecet.
1.

Az ecet a konyhában nem csak ételkészítéshez jó. Remek fertőtlenítő! A műanyag edények színének visszaadója, de bármilyen folyékony mosogatószerhez adva, csillogó edényeket varázsolhatunk vele. 

TIPPEK, TRÜKKÖK ÉS PRAKTIKÁK >>> 
2.

Ha a rozsdamentes edény aljára ráég az étel, öntsünk bele egy kis ecetet, majd forraljuk két percig. Utána súrolás nélkül eltávolíthatjuk a foltot.

3.

Ha eldugul a mosogató, öntsünk éjszakára két deci ecetet a lefolyóba. Reggel engedjük tele forró vízzel, majd húzzuk ki a dugót.

10 ALAPTRÜKK, HOGY OLCSÓN ÉS GYORSAN TISZTA LEGYEN A KONYHA >>> 
4.

A tűzhely főzőlapjáról ecettel vagy citromlével lehet eltávolítani a zsírfoltokat. 

5.

A hűtő szagtalanításához és tisztításához a legegyszerűbb - és nem utolsósorban természetbarát - az ecet. A leengedett és kiszáradt hűtőt át kell törölni egy tiszta, ecetes ruhával.

5 KÖRNYEZETBARÁT, FILLÉRES TRÜKK, AMITŐL RAGYOG A KONYHA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss