Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ebből garantált a repeta! Villámgyors parmezános csicseriborsó leves

Imádom ezt a levest, a bulizós barátaim szerint pedig másnaposság ellen is valóságos csodaszer! Laktató, finom, mindenki örülni fog neki, és ami talán a lényeg: 15 perc alatt kész van!

Ha vacsorára főzzük, érdemes belőle nagyobb adagot csinálni, hiszen remekül melegíthető, így másnap, irodai ebédnek is tökéletes. Sűrű és tartalmas, így teljes értékű főétel, ezért ne fáradj második fogással, maximum egy kis kovászolt kenyeret érdemes enni mellé, de azt garantálom, hogy nem vágysz majd utána másra, maximum egy kis nasira!

Egy csicseriborsó konzerv maximum 3 éhes embernek elég, így ha többen lennétek, duplázd a mennyiségeket. Azt sem árt figyelembe venni, hogy a póréhagyma nagyon összeesik főzés közben, ezért abból bátran tehetünk többet annál, mint amit elsőnek gondolnánk.

Hozzávalók (3 fő részére):

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 db nagyobb póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • kb. 3 dl alaplé (vészhelyzetben használj csirkehúsleves kockát!)
  • 1 dl tejszín
  • olívaolaj
  • 1 marék frissen reszelt parmezán
  • só, bors

Elkészítése:

1. Párold a felkarikázott pórét az olíva olajon üvegesre, majd dobd rá a fokhagymát és párold vele tovább. Vigyázz, ne kezdjen barnulni!

2. Öntsd a hagymákra a leöblített csicseriborsót az alaplével, és forrald fel. Ügyelj rá, hogy csak kevés lében főzd, hiszen ennek az ételnek már-már főzelék sűrűségűnek kell lennie, ha kész van. Az a legjobb, ha nem öntesz hozzá sok levet, és ha a kész leves sűrűnek tűnne, még mindig adhatsz hozzá egy kevés alaplevet.

3. Amikor a leves forr, kapd elő a botmixert és nagyon lájtosan mixelj rajta egy icipicit. Az a célod, hogy a szemek nagy része egészben maradjon, egy kevés meg kicsit összetörjön, pépesedjen. Beledugod a mixert, pulzálsz vele 2-3-szor pár másodpercet és kész.

4. Add a leveshez a tejszínt. Ha kell, sózd, borsozd.

5. Tálald frissen reszelt parmezánnal, frissen őrölt borssal és egy kevés, a tetejére csurgatott extraszűz olívaolajjal. Remekül illik mellé a friss, ropogós, vastag héjú kovászolt kenyér.

ÍGY KÉSZÜL A TOSZKÁN PARADICSOMLEVES - ILLATOS BAZSALIKOMMAL ÉS PARMEZÁNNAL>>> 

NEM CSAK KÖRET LEHET BELŐLE! TARTALMAS KUSZKUSZSALÁTA, AMI ÓRÁKRA ELTELÍT>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss