disznóvér szeletek
A street food szerves része Tajvan kultúrájának. A bubble teától kezdve a disznóvér szeletekig élvezettel játszanak az ízekkel és textúrákkal. A ragacsos rizst disznóvérbe áztatják majd ízlés szerint vagy mogyoróba és korianderbe forgatják, vagy natúr szeletként kínálják az utcákon.
Patkány
Vietnámban a patkány közkedvelt húsnak számít, hiszen magas proteintartalma és a disznóhoz hasonló íze miatt sokan előszeretettel fogyasztják. Ezeket a patkányokat a természetben, a mezőkön fogják be, így állítólag sokkal kevesebb a betegségek kockázata, mintha a városban rohangáló társaik közül csemegéznének az "ínyencek".
cibetmacska ürülék
Ha hiszitek, ha nem, ez a faj luxuskávét ürít! Az Indiából exportált kávé, a Kopi Luwak a cibetmacska ürülékéből készül. Az indonéz szigeteken őslakos cibetmacskaféle a kávéfák tetején él és kávébabbal táplálkozik, amely emésztés után átalakul luxusitallá.
hernyó
A kis pávaszem nevű afriaki lepke, még az átalakulása előtt igazi ínyecnségnek számít Afriákban. A nők és gyermekek kézzel szedik össze a hernyókat, majd fokhagymával és csilivel fűszerezve sütik meg.
Tehénfej taco
A Barbacoa néven ismert mexikói étel a tehén fejének lágy, zsírosabb része, amit rendszerint kukoricalisztből készült tortillában, guacamolevel tálalnak. Ízlések és pofonok de mi inkább maradunk a hagyományos verziónál!
péniszhal
A koreai péniszhal a nevével ellentétben nem hal, nem egyfajta gyűrűsféreg. Már maga a féreg mivolta sem túl étvágygerjesztő, de az sem segít rajta, hogy mint ahogy a neve is mutatja, meglehetősen sok hasonlóság van közte és a férfi nemiszerv között.
Bálna bacon
Nem hiszem, hogy teljesen olyan, amit a reggeli rántottád mellé szívesen fogyasztanál... Az íze inkább a sashimire hasonlít. Azért ha választanunk kell, mi szívesebben maradunk a megszokott reggelinél.
marhahere és pénisz
Tudtátok, hogy létezik egy szakácskönyv, ami külön a különböző herék elkészítési módjait mutatja be? Kanadában előszeretettel fogyasztják a marhák ezen részét, sütve, főzve és rántva egyaránt.
csigatojás
A folyton megújuló gasztronómia nem bír magával, így szinte már semmi sem lehetetlen. Franciaországban piacra dobták az "új kaviárt", a csigatojást, aminek 5 dekagrammját 22 ezer forintét kóstolhatja meg az, aki mindenképpen az új ízekre utazik.