Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Durva! Ezért ne egyél a repülős ételekből!

default user icon
MME
A légiutas-kísérők sokszor a saját ételüket viszik magukkal a repülőutakra, és téged is erre buzdítanak!

A légiutas-kísérők sok trükköt ismernek, amikkel tökéletessé tehetik az utazás élményét majd 10 ezer méter magasan. Egyikük most elmesélte, miért is viszik magukkal a dolgozók a saját ételüket a gép fedélzetére.

,,Az étel, amit a tálcádon kapsz, nem konyhában készül, hanem egy erre a célra kifejleszetett üzemben, és nem ritka, hogy 12 órával vagy akár napokkal előbb rakják össze, mielőtt egy-egy járat felszállt volna" - magyarázta az egyik dolgozó.

,,A rántotta és az omlett például tojás és mindenféle helyettesítőszerek keveréke. Azok pedig, akik azt hiszik, hogy a gyümölcs a legegészségesebb választás a repülőn, tévednek. A gyümölcsöket ugyanis - bármennyire tűnnek frissnek - órákkal az indulás előtt vágják fel."

Persze, az utasok máshogy érzik az ízeket a repülőkön uralkodó nyomás miatt, éppen ezért a légitársaságok általában fűszerekkel, sóval és zsírral turbózzák fel a fogásokat. A legiutaskísérők szerint az gondolkodik jól, aki a még felszállás előtt beszerzi magának az ételt.

Mivel erre sokszor nincs lehetőség, ezért a megkérdezett légiutaskísérő két ételt emelt ki, amit lelkiismeret-furdalás nélkül megehetünk.

Az egyik a kenyér, a másik a pörkölt. A kenyeret általában a repülés napján készítik, így az a legfrissebb étel, amit a repülőn enni lehet. A pörköltet pedig azért emelte ki a légiutaskísérő, mert az nem szárad ki, és újramelegítve is hasonló ízélményt ad, mint a friss.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss