Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Durva! Ez történik a testeddel, ha két hétig nem eszel cukrot!

default user icon
MME
David Zinczenko, a Zéró cukor diéta című könyvében osztja meg tapasztalatait, amelyben leírja, mi történik, ha két hétig kiiktatod a cukrot az étrendedből.

1. kevésbé érzed magad éhesnek

Ahogy a szervezeted észleli, hogy elkezdesz súlyt veszíteni, az éhségért felelős hormonjaid beindulnak és azt a jelet küldik az agyadnak, hogy közeleg a tél és ideje feltankolni a tartalékokat. A zéró cukor diéta lényege, hogy a bevitt rostokat használja, hogy elnyomja ezt a belső ösztönt. Egyél olyan ételeket, amik nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, de magas a fehérjetartalmuk, így tovább érzed magad telítettnek.

2. laposabb lesz a hasad

Az egyik első dolog, amit észlelsz, amikor a szénhidrátot magas rosttartalmú ételre cseréled, az, hogy a hasad egyre laposabb lesz - szó szerint napokon belül. Ennek az oka, hogy a legtöbb ember csak az ajánlott 25-38 gramm rost helyett csupán 15 grammot fogyaszt naponta, így az egészséges emésztőszervi baktériumok kevesebb tápanyaghoz jutnak és a kártékony baktériumok veszik át a helyüket amiknek a cukor igazi lakoma!

3. elkezdesz zsírt égetni

A kalóriában dúskáló szénhidrátok - így a cukor fogyasztásának csökkentése, csökkenti a napi táplálékunkkal bevitt kalóriamennyiséget, ez pedig arra sarkallja a testünket, hogy a középső részén felhalmozott zsírt kezdje elégetni.

4. erősebbek lesznek az izmaid

A szénhidrátok többségéből hiányzik a fehérje, ami az izmok felépítésért felel, valamint nélkülözhetetlen az egészséges hajhoz, bőrhöz és körömhöz. Ha fehérjével és más hasznos tápanyagokkal tankoljuk fel a testünket, plusz kalóriák bevitele nélkül érhetjük el, hogy izmaink növekedjenek.

5. sokkal több energiád lesz

Természetesen nem minden szénhidrát rossz - a testünknek szüksége van rá a megfelelő agy- és izomműködéshez. A legmegfelelőbb, ha teljes kiőrlésű kenyeret, zabpelyhet, barnarizst eszünk az egészségtelenebb társaik helyett.

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA EGY IDEIG NEM ESZEL HÚST >>>

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA MINDEN NAP ESZEL EPRET! >>>

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA GYORSKAJÁT ESZEL >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss