Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplatúrós palacsinta

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg tejföl
  • bő 1 evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál olaj a tésztába
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg fehérliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1/2 l tej
  • kb. 3 dl szódavíz (először csak kettőt tegyünk hozzá a biztonság kedvéért, de majd látni fogjuk, hogy a teljes kiőrlésű liszt megdagad kicsit, kelleni fog a harmadik deci szódavíz is)
  • kb. 1 dl olaj a kisütéshez
  • A töltelékhez:
  • túró
  • tejföl
  • tejszín
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tejfölt, a túrót, a cukrot és a tojásokat alaposan összekeverem, hozzádolgozom az olajat, majd a szárazanyagokat (lisztek, sütőpor) is apránként, s mikor már nem lehet jól keverni, akkor kezdem adagolni a tejet, végül a szódavizet. Egy kevés időt adjunk neki, hogy elérje a megfelelő sűrűséget, kb. 15 perc kell ahhoz, hogy lássuk, mennyire szívja meg magát a liszt.

Akkor jöhet a sütés. Ne számítsunk papírvékony palacsintákra!

A közepébe pedig jöhet a megszokott túrós töltelék. Nincsenek arányaim, ránézésre készítem, meg kóstolgatom. De elmondom, nálunk mi kerül bele: túró, tejföl, tejszín, cukor, kevés vaníliás cukor, némi reszelt citromhéj.

Megjegyzés

Szerintem túrótöltelékkel a legfinomabb, de ezt a fajta palacsintát éppúgy lehet kakaóval, baracklekvárral, fahéjas cukorral vagy bármi kedvelt töltelékkel fogyasztani, mint a többit.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss