hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplasajtos-snidlinges pogácsa

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtos pogácsa elkészítéséhez az élesztőt a cukros tejbe morzsoljuk, a tetejére szórunk 2 teáskanál lisztet, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztbe kockázunk 25 dkg vajat és elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfutott élesztővel, a joghurttal és 1 db tojással dagasztani kezdjük. 5-6 perc után hozzáadjuk a reszelt ementáli sajtot és a felaprított snidlinget, majd magasabb fokozaton, 3-4 perc alatt, készre dagasztjuk. Ezután 30 percet pihentetjük.
  3. Fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, a maradék vajat megolvasztjuk, lekenjük vele, majd megszórjuk  3 dkg reszelt parmezánnal. A hosszúkás téglalap felső harmadát ráhajtjuk, majd az alsó harmadát is ráhajtjuk, és 15 percet pihentetjük.
  4. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű szaggatóval kivágjuk. A pogácsák tetejét átkenjük a felvert tojással, majd 30 percet pihentetjük. Újra letojásozzuk és megszórjuk a maradék parmezánnal. 185 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

    Nézd meg videón Szabi a pék, hogyan készíti a dupla sajtos pogácsát:

Ezek is érdekelhetnek